Home

Ditoplant export bv  is volledig gespecialiseerd in het kweken, veredelen en leveren van uitgangsmateriaal van vaste planten, waterplanten, varens en bijgoed (bollen). Dit uitgangsmateriaal wordt alleen geleverd aan de professionele kweker die deze jonge planten verder kweekt in pot/container of in de vollegrond. Wij streven er naar een zo breed mogelijk assortiment jonge planten aan te bieden voor de pot/container- of vollegrondcultuur. Wij bieden u een ruime keuze, waardoor u uw aantal leveranciers kunt beperken. Voordeel hiervan is dat u slechts één aanspreekpunt heeft en bovendien kunnen door centrale inkoop de transportkosten laag blijven.

Ons assortiment bestaat uit:

                                  

Bewortelde stekken in tray´s                    Vollegrondplanten


Voor meer informatie over de bewortelde stekken en de vollegrondplanten zie de betreffende pagina´s.

Om een produkt te leveren van uitstekende kwaliteit streven wij er naar om zoveel mogelijk planten uit eigen kwekerij te leveren. Onze kwekerij is speciaal ingericht voor de produktie van stekken in een tray en het kweken van planten in de vollegrond.

De stekproduktie vindt plaats in speciaal hiervoor ingerichte kassen. Het klimaat in de kassen wordt door een computer geregeld, waardoor optimale klimaatbeheersing resulteert in een beter groeiproces: Het gaat er immers om dat de bewortelde stekken,”uw uitgangsmateriaal”, ons bedrijf in prima conditie verlaten. Klimaatbeheersing is vooral belangrijk in de bewortelingsafdelingen. In deze ruimtes zijn temperatuur en luchtvochtigheid optimaal samengesteld. Door deze optimale kombinatie van faktoren wordt niet alleen de wortelvorming van de stekken bevorderd, maar ook de kwaliteit van de wortels wordt aanzienlijk beter. Nadat de stekken wortels hebben gevormd gaan ze naar de schaduwhal. Hier worden de stekken afgehard. Afhankelijk van het soort staan de stekken hier een aantal weken. Daarom kunnen alle stekken die wij afleveren direct worden ingepot of geplant en buiten worden neergezet.

De vollegrondproduktie vindt zoals het woord al zegt in de vollegrond plaats. Na het planten in het voorjaar zorgen we voor een voortdurende controle op ziektes en plagen maar ook op soortechtheid en zuiverheid van de planten. In het najaar worden al deze planten gerooid en bewaard in eigen koelcellen. In de winter worden deze planten verwerkt, verpakt en uitgeleverd.

Het bedrijf

Bewortelingsafdeling

Schaduwhal

Vollegrondsplanten